Londra ep.3

14th September, 2010 - Posted by admin - 1 Comment

Am trecut de jumatatea trainingului la Londra. Mai am inca 1 luna si 2 saptamani. Nu mi-a fost greu sa plec din tara, imi place Londra foarte tare dar ma intorc acasa cu entuziasm si cu dorinta de a face lucruri frumoase pentru clientii nostri.

E trist faptul ca foarte putina lume are oportunitatea unei astfel de experiente. Nu este vorba numai despre ceea ce inveti aici si despre ceea ce poti vizita in Londra. E absolut fantastic sa ai in jurul tau oameni din multe tari, sa vezi comportamente diferite dar primite firesc. Londra primeste pe oricine, niciodata nu te cearta, nu urla la tine. Intotdeauna te incurajeaza sa experimentezi iar daca rezultatul nu va fi unul bun, cu siguranta iti va spune “nice try!”.

Daca nu obisnuiesti sa citesti in metrou, Londra te “obliga”. Iti porneste iPodul, iti pune cartea in mana si iti aminteste cu o voce placuta: “mind the gap” la coborare. Daca drumul te duce la Waterloo station in fiecare dimineata, atunci esti norocos si incepi ziua bine cu “Ladiiiiiiiies and gentlemeeeeen, welcome to Waterlooooo staaaaation. I wish you a niceeeeeee dayyyy”. E incredibil omul acesta…Parca ia cu drag and drop zambete dintr-un sac si le pune pe fetele oamenilor. O sa-mi lipseasca :(

Pranzul e la fel de colorat: unii stau in parc pe iarba si mananca un sandwich; altii mergi la sala (si da, au tot ce le trebuie ca intr-o ora sa mearga la sala, sa faca dus si sa nu li se para o corvoada toata povestea), altii alearga, altii se plimba pe malul Tamisei etc. Important este ca au o ora in care se detaseaza complet de munca. Iar asta vine firesc, fara efort. Asa e normal pentru ei, asa sunt obisnuiti.

La 17:30 strazile sunt pline. Barurile si restaurantele sunt goale. Sunt goale pentru ca toata lumea iese de la birou si se opreste in fata barurilor, cu berea in mana, pentru 2-3 ore. Afara, la aer. Si motivul pentru care stau afara cu berea in mana si nu in bar, nu e nicidecum faptul ca sunt fumatori ci, cred eu, faptul ca profita de vremea frumoasa (asta insemnand ca nu ploua) de cate ori pot.

Sunt multe de povestit si ma intreb oare cum reuseste Londra sa ordoneze mii de obiceiuri si sa le dea tuturor aceeasi directie. Vii dintr-o alta lume, te adaptezi foarte usor, pleci cu gandul ca intr-o zi te vei intoarce.

Si ca sa termin intr-un stil ‘telectual asa…Doar ce am inceput sa citesc Comedii la portile Orientului de A.Plesu si ma intreb daca e momentul potrivit :) Umorul lui tonic despre romani nu cred ca imi va accentua dorul de casa :D

Similar Posts:

1 Comment

Dragos

September 14th, 2010 at 1:19 pm    


daps, e o stare misto. Tine cu dintii de ea, cand te intorci nu o sa fie la fel :D

Leave a reply

Name *

Mail *

Website